Elkészítéséhez használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, (összes ásványianyag tartalma < 50 mg/liter), előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) kannát és szűk evőkanálnyi, kb 7-8 gr teát. Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
大福茶(煎茶)100g袋裝
Marukyu-Koyamaen obukucha sencha
A különféle gyártók, kerekedők sokféle teával ünneplik az Újévet. Előfordul, hogy amúgy hétköznapinak számító genmaichát neveznek ki ünnepi teának, ami annál is érthetőbb mert rizs van benne, ami amúgy is az újévi és egyéb jókívánságok állandó szereplője. Marukyu-Koyamaen újévi teája eddig főként az obukucha matcha volt két minőségben. Most új teákkal jelentkezünk az Újév jegyében, egy senchával és egy hojichával.
A sencha egy nagyon érdekes blend, ami egyszerű, inkább a kawayanagit idéző nagy sencha levelekből és gyokuro (!) levelekből áll közepes árkategóriában. Azt üzeni: ez a földünk terméke alig átalakított formában, óvja az egészségetek! Ajándékcsomagban ume szilvát és kombu algát is adnak hozzá.
Lentebb balra az obukucha hojicha, jobbra a sencha mikulás tasakja.
A teához egy itt nem árusított változatban ume szilvát és kombu algát is adtak, felöntve így néz ki. Az összecsomózott kombu alga olyan mint a keresztbe tett ujj.... Legyen szerencsénk.
Ránkfér.
A sencha különös A japán újévi tea eredetét, szokásait itt mutattuk be.
Az obukucha szezonális tea, minden évben december közepétől január végéig gyártják, a készlet erejéig kapható.
Az eredeti csomag 200 gramm