Felbontás után gondosan lezárva tartsa 5 Co-on.
Használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 7-8 gr teát, előmelegített teaszettet. Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Koyamaen, Harimaen, az Ujiban dolgozó tea termelőknek kertjeik vannak, erre utal nevükben az "-en" végződés. Koyamaen a "Kicsiny Hegy kertje", Harimaen egy Kobe melletti településre utaló név és annak a kertje, stb, stb. Ujitawara ezeknek a cégeknek a sencha termesztő és termelő központja. Ogurában van a gyokuro és matcha termelés, kicsit északabbra, Kyoto felé a kabusecha kertek.
A lényeg, hogy olyan teát kínálunk itt, ami minden részletében vegyszermentes, organikus, BIO termesztésből származik, Yabukita és Komakage fajták felhasználásával. Ezek az ültetvények immár fél évszázada teljesen tiszta, vegyszermentes teák.
A tea teljesen más karakter, mint az eddig kóstoltak, selymes, édes illatú, finom, de nagyon erős, átható, tiszta. Fémes lávaként folyik egybe édes és keserű. Ember legyen a talpán, aki nyugati fogyasztóként ezen a teán ismerkedik meg a senchákkal. A Koyamaen teák közül talán a Horai kategóriájába esik. A gyártó Harimaen teái sokkal kevésbé kifinomultak, mint a Koyamaen, vagy Hoshino teák. Nagy erényük a teljesen vegyszer és műtrágyamentes, tiszta ültetvény, ami erőteljes, gazdag, ugyanakkor fésületlen teákat produkál. Ez egy jó tea.
A tea neve (Johen tenmoku 曜変天目 Csillagos égbolt) a kerámiaművészet talán legmagasabb fokú mázára és stílusára utal, ami a Song dinasztiából ered. Az ezredfordulón négy művész volt képes a világon olajfoltos tenmoku máz készítésére. Ma sincsenek többen, mint egy tucat. A Juteki tenmoku molekuláris szerkezetét csak 2005-ben sikerült megfejteni és még mindig nagyon nehéz előállítani.
A termelő nem kerít ennek ekkora feneket valójában Gokujou sencha néven nevezi, ami az ültetvény legmagasabb minőségű teáját jelenti. Ebből a fokozatból itt például 400 kg a teljes évi termés.
A teákat hűtve tároljuk.
Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Belépő a sencha világába pedig itt >>>>>>
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.