8 gramm tea, 220 ml víz
1. 70 C fok - 1 perc
2. 70 C fok - 20 mp
3. 75 C fok 1 perc
奥八女煎茶 organikus okuyame sencha
A Yame tea termelő központja a Chikugo régió, adminisztratív székhelyével Yame város, Fukuoka Prefektúrában. Ezen belül az egészen magas színvonalú teái miatt egy terület különösen híres: összefoglaló néven “Okuyame,” benne Kurogi város, Joyo város, Yabe falu és Hoshino falu.
Hoshinoban a Muromachi kor óta (1336-1573) foglalkoznak teával, először a Kurogiban található Reiganji Templom foglalkozott teatermesztéssel. A Meiji korban (1868-1912), Suezaki Kiichi vezette be először Honboshino területén a gyokuro gyártását, amit Ujiban tanult.1904-ben gyártottak először gyokurót Hoshinoban. A nagy befektetést és munkát igénylő gyokuro termelés helyi eredetvédett terméke a “Dento Hon Gyokuro”
A Bio vagy organikus teák, amelyeknek termesztése, gyártása során csak organikus trágyát és csak elfogadott, meghatározott növényvédő szereket használnak. Az ízük legtöbbször nyers, éthatóan erős, nem különösebben kiegyensúlyozott, így van ez függetlenül attól, hogy milyen teává dolgozzák fel.
Ez a tea kilóg a sorból. Az évtizedek óta természetes adaptációval termesztett magashegyi tea teljes ízű, energikus, hosszú és tiszta.
A képek a Chijono-en farmon készültek.