Elkészítéséhez használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, (összes ásványianyag tartalma < 50 mg/liter), előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) kannát és szűk evőkanálnyi, kb 8 gramm teát. Készítsen 1 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Hoshino Seichaen cégére, a cég középkategóriájú, bemutató teája, ami egyesíti a sencha különleges tulajdonságait és a földrajzi hely árnyékolt teákhoz különösen előnyős adottságait. Valóban, felöntve megszólal mindkét húr, a gazdag sencha és a mély, telt árnyékolt íz is. Ez a tea egy kategória a Manpukuzannal, vagy Takaragival, de a déli teljes, egyben üde stílusban.