Elkészítéséhez használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, (összes ásványianyag tartalma < 50 mg/liter), előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) kannát és szűk evőkanálnyi, kb 7-8 gr teát. Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Oku Yame tea
Ízes, ízletes, mély karakter. A frissítő hatás mellett ez a mély Yame zöld a meghatározó. A Sencha Kritől édesebb. A cég középen lévő stabil terméke
Umami senchára vadászók kedvelni fogják.