Elkészítéséhez használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, (összes ásványianyag tartalma < 50 mg/liter), előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) kannát és szűk evőkanálnyi, kb 7-8 gr teát. Készítsen 1 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Hoshino Seichaen elegáns csillag sencha tea (Sencha No. 105)
Hoshino Seichaen sencha kínálatából a második legmagasabb minőségű, európai piacra is értékesített teája. Valójában van még egy ettől is magasabb minőségű különleges sencha, de azt eddig nem engedték itt árulni Újévtől talán kipróbálhatjuk. A tea a shizuokai, vagy Uji sencha élményekhez képest sokkal édesebb, lágyabb, teljesen a nyelv köré terülő tartalmas, gyümölcsös íz. Megjelenik a telt gyokurós karakter is, a kesernyésség csak egy az alkotórészek közül. Kézzel feldolgozott tea.