Használjon 65-75Co -ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 7-8 gramm teát, előmelegített teaszettet.
Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntésekhez használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig. Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a shincha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
A Hoshitea (Hoshino Seichaen) 2024-es shinchája. 2024 április 20-án kezdték szedni.
Idén a völgy helyett a hegylábon termesztett és szedett magashegyi karakterű teát mutatunk be, ami kicsit drágább, de mi előzékenyen és szeretettel az eddigi áron adjuk. A tea minősége kiemelkedő, aminek igazán örülhetünk.
Tavaly ráadásul 600 éves születésnapját ünnepelte a teatermesztés Yaméban, ennek alkalmából aztán mindenki a lehető legjobb teát kívánta létrehozni.
Egészen kiváló, magas színvonalú tea, ami egész évben őrzi a formáját, idővel tovább mélyül.
Fülledt, teljes, üdítő umami íz. Hidegen is elkészíthető.
Ez a tea a shincha időszak elmúltával, augusztustól normál senchaként ezen a néven éli tovább életét. A két tea megegyezik, egyben az elegáns sencha feletti legfelső prémium kategória.
A shincháról, az új japán tea bemutatójáról itt írtunk.
Röviddel a szedés előtt a fagytól védett tea sorok.