Hoshino falu egy bájos völgyben fekszik, ami a gyokuro völgyként híresült el, mert Japán és a Föld nevű bolygó legjobb gyokuróit adja. A völgy feletti Mino hegyvonulaton található Japán egyik legnagyobb tükrös csillagászati távcsöve, alig van fényszennyezés, gazdag a csillagos ég, innen a sok csillagos teanév is. A hegyvonulat aljában a szabadban termesztett senchák sok tekintetben ezt a gyokuros, meleg, lágy jelleget ismétlik. A Hoshiteának ez az új teája visszatér a gyökerekhez és a legelterjedtebb fajtából, a Yabukitából készít hagyományos, régi módon, egy régimódi teakészítő géppel senchát, erre utal a név is. Frissítő hegyi íz, kompromisszummentes díszek nélküli teljes, minden ízt (a sóst is) bemutató tea megunhatatlan utóízzel. A Hoshitea három új fashion teájából a Tokusen S nagyon elegáns, finom, ehhez nehezebb visszatérni nap, mint nap, de ha belekezd az ember már nem tudja letenni.
Érdekes belegondolni abba, milyenek lehettek a régi ízek. Közülünk néhányan, így mi is még ismerhettük a régi világot, a csűr illatát, a hagyományos feldolgozási formákat, az egyszerű, nyers bort, sőt még a kövön préselt olivaolajat is. Hajlamosak vagyunk a hagyományost a minőséggel azonosítani, holott nem mondhatnám, hogy ezek a termékek a maiaknál jobbak lettek volna. A maiak tisztábbak, biztonságosabbak. A régiek közelebb voltak a földhöz. Öreg teások elmondása szerint a régi senchák ilyen teljes, mindent előadó karakterűek voltak, míg a matchák egyértelműen a mai konyhai társaikhoz hasonlítottak és erősebbek voltak.
A Yame tea termelő központja a Chikugo régió, adminisztratív székhelyével Yame város, Fukuoka Prefektúrában. Ezen belül az egészen magas színvonalú teái miatt egy terület különösen híres: összefoglaló néven “Okuyame,” benne Kurogi város, Joyo város, Yabe falu és Hoshino falu.
Hoshinoban a Muromachi kor óta (1336-1573) foglalkoznak teával, először a Kurogiban található Reiganji Templom foglalkozott teatermesztéssel. A Meiji korban (1868-1912), Suezaki Kiichi vezette be először Honboshino területén a gyokuro gyártását, amit Ujiban tanult.1904-ben gyártottak először gyokurót Hoshinoban. A nagy befektetést és munkát igénylő gyokuro termelés helyi eredetvédett terméke a “Dento Hon Gyokuro”