8 gr tea 180 ml tisztított víz
75 fok 1 perc
75 fok 25-30 mp
75 fok 1 perc
majd egyre forróbban egyre hosszabban
Gazdag természetes édesség a Suzuka-hegység lejtőiről Haruki Fujimura szövetkezetéből.
最高級近江新茶 藤村春樹 fujimura haruki Tsuchiyama
Haruki Fujimura, a Tsuchiyama Zöld Tea Mezőgazdasági Szövetkezet igazgatója, a Tsuchiyama tea meghatározó alakja 22 éves kora óta a tea szakmában dolgozik. Mint már sokszor elmondtuk az Omi teához tartozó Tsuchiyama, ez a látszatra érdektelen, nagyüzemi termelést folytató tea termő terület Japán legjobb árnyékolt sencháit (kabusecháit) adja, az elmúlt években is a legtöbb első díjat nyerték, de volt olyan év, hogy a dobogó mindhárom fokán Tsuchiyamából származó teatermelő állt. A látszat ott is csal, hogy a nagyüzemben lényegében organikus termelést folytatnak.
Fujimura termelő, tanácsadó, tea instruktor és sommelier, de kénytelen managerként is meghatároznia a szövetkezet üzletpolitikáját. Az utóbbi években a termelés kétharmadát matcha alapanyagra, tenchára állították át, de még ez az ígéretes kereslet sem jelent garanciát a túlélésre, mert az árak csak esnek. Mindenesetre a legmagasabb minőségű kabusecha földjén járunk, élvezzék ezt a korán szedett és bemutatott kabusecha bébit.