70-80 fok 1 perc
Ezt a teát Okuyamában, Kamiasamiya körzetben, Shigaraki város közelében, Shiga déli részén termelik. Teljesen kézzel művelt és szedett,a tökéletesség felé tartó tea. Enyhe édesség, csodás illat, izgalmas tea kreatív embereknek.
test ○○ ● ○○○○ sütés
umami ○○○ ● ○○○ fanyarság
A tea természetesen illatos, virágok, frissesség. Az öntet tiszta, a korty teljes és frissítő, nem agresszív, az utóíz elképesztő.
Nagy örömmel mutatjuk be Önöknek az Asamiya senchákat. Tizenhét év alatt sok-sok termelőt és teatájat képviseltünk és mutattunk már be, de sosem vártuk nagyobb izgalommal egyiket sem, mint ezt most. Ennek elsősorban az az oka, hogy a terület, a fajták olyan szerencsés, különleges elegyet alkotnak, amilyet talán sehol máshol nem. Ujiban matcha a matcha, Yaméban gyokuro a gyokuro, Kagoshimában kabusecha a kabusecha, az ember pont azt kapja amit vár, persze ezer színben, változatosan. A Shigában fekvő Asamiyában viszont olyan ötvözetet és színt kap a tea, ami elgondolkodtat, kísérletezésre csábít és legfőképpen örömmel tölt el. A vidék minden jel szerint valóban Japán legrégebbi teatermő területe, a hagyomány szerint Saicho (Denshi daishi) nevű szerzetes hozott többféle teamagot magával kínai útjáról Enryaku 24. évében, 805-ben, amit a Hiei hegyen Otsu falu mellett ültettek el és kezdtek nevelni. A híre mellett viszont az íze is különleges, így az 1200 éves tradíció nagyon is élő és keresett a teabarátok körében.
Amit mi itt Asamiya teának nevezünk tulajdonképpen inkább Shiga, vagy Omi tea, aminek három nagy termőterülete van:
A termőterület jellegzetességeit és történetét itt mutatjuk be Önöknek.