Használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 7-8 gr teát, előmelegített teaszettet. Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt ésitt.
Murakamiról, a hó országáról és teáiról itt írtunk részletesen. Kis területen kis családi vállalkozások végzik a legészakibb japán területek kereskedelmi célú tea gyártását. Ebből következően nem kell széles palettára számítani, két sencha és egy aracha szerepel a kínálatban. A Fujimient Meiji első évében 1868-ban alapították, ma a családd hatodik generációja foglalkozik a teaházzal és három hektáron a teatermeléssel.
A prémium sencha megmutatja azt, amit ez a terület egyedi módon tud: erős, karakteres, robusztus ízeket és illatokat súríteni egy sárga öntetű teljes teába. Ez a tea nyolc fajta blendje, kettőt ezek közül barátságosabb vidékeken gyokuro készítésre is használnak, egyet pedig itt úgy hívnak természtes gyokuro. No azért a gyokuróhoz semmi köze, ez a prémium fokozat kifejezetten az erős senchák kategóriába kívánkozik, de mivel hó ország szülötte, ezért itt marad a hó alatt. A Manpukuzan az ő édestestvére, esetleg valamelyik gazdag shizuokai sencha, de mégsem, van itt egy kis umami többlet, ami megmenti a szánkat a szárazságtól.
Kezdők és mindennapi teázók használhatják a zöld változatát.