Használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 7-8 gr teát, előmelegített teaszettet. Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt ésitt.
Murakamiról, a hó országáról és teáiról itt írtunk részletesen. Kis területen (a Fujimien összesen 3 hektáron) kis családi vállalkozások végzik a legészakibb japán területek kereskedelmi célú tea gyártását. Ebből következően nem kell széles palettára számítani, két sencha és egy aracha szerepel, továbbá újabban fekete tea és gyömbérrel ízesített tea van a kínálatban. Van még versenyre gyártott kézzel gyúrt senchájuk, ami előtt emeljük kalapunk és persze a kötelező genmaicha, hojicha kiegészítés.
Négy tea (többek között Yabukita, Hikari, Asanoka) keverékéből, blendjéből készül ez a különleges minőségű sencha, ami erős, de nem olyan határozott, mint a prémium fokozat teája. Kellemes csalódás, kezdőknek és mindennapi teázóknak izgalmas kirándulás lesz, már-már ünnepi teának fog tűnni különleges éle és boltozatos íze miatt.
A lentebbi képeken látható a birtok. A telet követő hetekben lehangoló képet festenek a teafák, de ez csak a látszat. A teát eleve úgy tervezik, hogy a felső, esetlegesen elfagyó ágak védjék az alattuk elterülő ágakat. Ezeket aztán rügyfakadás előtt lemetszik, zöld utat adva az új teának.