Használjon 95 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 8-9 gramm teát, előmelegített teaszettet. A felöntés idejét válassza meg saját ízlése szerint, egyre forróbb víz használatával, egészen 90-95 Co-ig. Két intenzív, egy erős, de lágyuló, majd további három "híg", de édes felöntést ad.
Első felöntés: 30mp 95Coon, második felöntés: 15-30 mp 95 Co-on, harmadik felöntés: 1 perc 100 Co-on
Eszközöket a tea elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Matcha iri genmaicha, azaz porrá őrölt zöld teával, matchával kevert genmaicha, ami pedig ugyebár pirított rizzsel kevert zöld tea. A genmaicha tipikus mindennapi, esetleg reggeli, vagy étkezési tea. Készülhet senchából, árnyékolt senchából, nyári teákból, banchából. Ez itt kawayanagival kevert tea, ami kicsit nyersebb alapot szolgáltat, ezt kompenzálja a matcha, amit hozzákevertek. A tea Heidegger japán tanítványa, Tsujimura Kôichi (1922-2010) emlékei szerint a matcha mellett az a tea volt, amit rendszeresen küldött Heideggernek, aki ezt (ki tudja hogyan elkészítve) rendszeresen fogyasztotta. Bővebben itt.
A teát tasakba csomagolva, kimérve szállítjuk. Fémdobozban 100 grammos kiszerelésben áruljuk. A tea hivatalos neve Marukyu-Koyamaennél: matcha Ayamidori
Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.