Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete nem haladja meg a 95 C° -ot. Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.
A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>
Hivatalosan usucha, tehát híg tea, de világos tónusai ellenére olyannyira krémes, hogy mosolygós koicha készíthető vele. Mindig kapható standard teánk, az Urasenke hivatalos szertartás teája.
A Seijo utal a névadó családra a Senkére és ezzel Sen noRikyu máig ívelő művére. SeiJo ebben az össszetételben azt jelenti ragyogó. Seijo a ragyogó, de a tökéletesen elkészített tea is ragyogó, a Shiro pedig fehér. Fehér a gyász és fehér az újrakezdés, fehér a tiszta lap, fehér a tisztaság. A Seijo-no-Shiro kétszeresen hordja magában a fehér, a tisztaság nevét. Ez a kezdés, a beavatás teája. Íze finoman terjed a szájban ki-ki tekintget, sok irányt sejtet, nagyot gondol, de nem hangsúlyoz, nem húz alá semmit. Seijo-no-Shiro a tökéletes usucha, nem sűrű, kemény katarzis tea, hanem útra bocsájtó, biztató, jókedvű, de nagy energiájú tea. Jó vendég kell hozzá.
A tea elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás alapeszközei, egy chawan, azaz teáscsésze és egy chasen teafelverő. Használjon télen 90-95 Co, nyáron 80-85 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, megtisztított chawant (teáscsészét), koicha sűrű teához 3-4 gramm, usucha, híg teához 1-2 gramm teát.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>