Kosár
Az Ön kosara üres

Matcha Seijou no Shiro


  • Eredet: Uji, Kyoto, Japán
  • product.gyarto: Marukyu-Koyamaen Uji
  • Gyártási év: 2024
  • Jelleg: Alkalmas koicha (sűrű tea) és usucha (híg tea) elkészítésére
  • Elkészítési mód:

    Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete  nem haladja meg  a 95 C° -ot.                  Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.

    A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!

    Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

    Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>


9 800.- Ft

Megveszem

 

Matcha Seijou no Shiro - A fehér ragyogása

Matcha Seijou no Shiro Marukyu-Koyamaen

  Hivatalosan usucha, tehát híg tea, de világos tónusai ellenére olyannyira krémes, hogy mosolygós koicha készíthető vele. Mindig kapható standard teánk, az Urasenke hivatalos szertartás teája. 

 A Seijo utal a névadó családra a Senkére és ezzel Sen noRikyu máig ívelő művére. SeiJo ebben az össszetételben azt jelenti ragyogó. Seijo a ragyogó, de a tökéletesen elkészített tea is ragyogó, a Shiro pedig fehér. Fehér a gyász és fehér az újrakezdés, fehér a tiszta lap, fehér a tisztaság. A Seijo-no-Shiro kétszeresen hordja magában a fehér, a tisztaság nevét. Ez a kezdés, a beavatás teája. Íze finoman terjed a szájban ki-ki tekintget, sok irányt sejtet,  nagyot gondol, de nem hangsúlyoz, nem húz alá semmit. Seijo-no-Shiro a tökéletes usucha, nem sűrű, kemény katarzis tea, hanem útra bocsájtó, biztató, jókedvű, de nagy energiájú tea. Jó vendég kell hozzá.

matcha seijou no shiro marukyu koyamaen

Matcha Seijou no Shiro Marukyu-Koyamaen

 Matcha Seijou no Shiro Marukyu-Koyamaen

matcha seijou no shiro marukyu koyamaen

A tea elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás alapeszközei, egy chawan, azaz teáscsésze és egy chasen teafelverő. Használjon télen 90-95 Co, nyáron 80-85 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, megtisztított chawant (teáscsészét), koicha sűrű teához 3-4 gramm, usucha, híg teához 1-2 gramm teát.                                                       

Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on. 

Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>