Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete nem haladja meg a 95 C° -ot. Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.
A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>
A matcha Kiun Daisosho Hounsai, az Urasenke Teaiskola 1923-ban született XV. nagymestere ajánlásával gyártott, koicha készítésére alkalmas matcha. Nagyon izgalmas, lendületes tea, a Zuisen no Shiro és az Unkaku mellett nagyon jó ár/érték arányú tea. Bizonyos értelemben mindannyian, Önök is, mki is Daisosho Hounsainak köszönhetjük, hogy matchűval foglalkozó oldalt nézegetnek. Elévülhetetlen érdemei vannak az Urasenke Nyugat felé történő nyitásában . Személyes karizmája és filozófiája nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a tea iránti érdeklődés tartalma és minősége megváltozzon a világban. Legalul a 95. születésnapja alkalmából tartott ünnepségen látható teakészítés közben.
“Kezeben egy csésze teát tartok. Zöld színében az egész természet megnyilvánul számomra. Ha behunyom a szemem, zöld hegyeket látok, tiszta víz csobogását érzem. Egyedül ülök, csendben, teát iszom és érzem, ahogy részemmé válik. Ha megosztom ezt a teát másokkal ők is ennek a tea által közvetített természetnek a részeié válnak. Épp ez, hogy mások társaságában leljük meg saját magunk nyugalmát, ez a paradoxon a Tea Útja”.
A tea elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás alapeszközei, egy chawan, azaz teáscsésze és egy chasen teafelverő. Használjon télen 90-95 Co, nyáron 80-85 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, megtisztított chawant (teáscsészét), koicha sűrű teához 3-4 gramm, usucha, híg teához 1-2 gramm teát.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>