Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete nem haladja meg a 95 C° -ot.
Koicha készítéséhez 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.
A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>
A leköszönt Urasenke nagymester, a chanoyut a Nyugattal is megismertető Hounsai Daisosho okonomi (ajánlott) koicha sűrű tea. Az Urasenke által jegyzett teák
Shohaku (Fenyő és tölgy)
Seijou no Shiro (Ragyogó fehér)
Kiun (Vidám felhők)
Tama no Shiro (Drágakp)
Zuisen no Shiro (Örömforrás)
Keichi no Mukashi (Örömteli érzés)
Shoka no Mukashi (Fenyővirág)
Shoun no Mukashi (Fenyő és felhők
A három utóbbi az igazi koicha, egyben magasabb árkaetgória.
Ezek közül a Shoun no Mukashi a lágyabb, kellemesebb, vonal, a Shoka no Mukashi kifejezetten férfias, a Keichi no Mukashi elegáns. De ezek csak szubjektív bélyegek, igazából mindenkinek magának kell megtapasztalnia és megszeretni, elfogadni ezeket a recepteket.