Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete nem haladja meg a 95 C° -ot. Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.
A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>
Minden évben novembertől kapható, amíg a készlet tart.
A tsubokiri egy szezonális matcha, ami október végétől tavaszig kapható. November közepe van, beköszöntött az ősz és egyszerre eljön a tél is. De a fárasztóan rövid nappalokat tavaszivá nyújtja a most megnyitott idei első tea, a tsubokiri matcha. A név a hagyományos, új tea bemutató szertartásra utal, amikor ünnepélyes keretek között, szűk társaságban nyitják meg az idei teát tartalmazó teáskorsókat és őrlik belőle az első koichának való matchát. Különös, vibráló színű, lüktető, már-már sós ízű tea, ami nagy örömmel tölt el. Mellékíze a tavasz. Részletes bemutatót itt talál.
A tea eredeti kiszerelése 20-40 és 100 grammos. 2019-ben 20 grammos dobozban vásárolható..
A tubokiri teákról az új tea bemutatásának szertartásáról itt és itt olvashat.
A tea elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás alapeszközei, egy chawan, azaz teáscsésze és egy chasen teafelverő. Használjon télen 90-95 Co, nyáron 80-85 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, megtisztított chawant (teáscsészét), koicha sűrű teához 3-4 gramm, usucha, híg teához 1-2 gramm teát.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>