Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete nem haladja meg a 95 C° -ot. Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.
A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>
A Hoshitea 1993-ban kapta meg az Urasenke keresztséget, vagyis ekkor adta a nevét a legnagyobb japán teaiskola egy kiválasztott teájához, pont a Yana no Shiro usucha és a Seiyu no Mukashi koichához.. A Hoshitea, mint a legkiválóbb matchák gyártója jelenleg az Urasenke és az Omotosenke és más teaiskolák ellátója. Ez azt jelenti, hogy meghatározott feltételek mellett a teaiskolák ajánlásával elfogadott teákat készíthet és címkézhet, amit utána ezeknek a teaiskoláknak a volt, vagy leendő hallgatói és az ő ismerőseik, családtagjaik fogyasztanak formális és informális keretek között. Magyarországon 4 fő végezte el az Urasenke Teaiskola valamelyik kyotói évfolyamát. Az Urasenke magyaroszági tagozata pedig évek óta folytat a japán Urasenke felhatalmazásával oktatást, amelyen több tucat hallgató végzett már. A teaiskola Facebook csoportja itt található.
Az Urasenke ajánlásával készített teáknak különleges karaktere van, ami általában jól megkülönböztethető a gyártó többi matchájától.
Ez a tea Sen Genshitsu Hounsai Daisousho, az Urasenke XV. nagymestere ajánlásával készült.
Az egyik arca lágy, kifinomult, kifejezetten édes tea, a másik egy kis elhajlás, cinkos összekacsintás, mindkettő hosszú utóízzel. Különös, de kiváló recept.