Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete nem haladja meg a 95 C° -ot. Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.
A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>
Kedvenc teánk, amit mindennapi és ünnepi teaként is használunk. 100 grammos dobozt veszünk belőle magunknak, kitart egy hónapig.
Sűrű, teacsokoládé és könnyed frissítő tud lenni egyszerre. Az alsóbb régiók teái is tudnak sűrűek lenni, de sűrűségüket sok reszelős, kesernyés jegy kíséri. Ennél a teánál (és a Kinrinnél) vált át a sűrűség krémes édességbe. Ugyanakkor izgalmas, sok irányba húzza szét az ízlelő szerveket. Ereje nem túlzott. A legjobb ár-érték arányú Koyamaen matcha
A tea elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás alapeszközei, egy chawan, azaz teáscsésze és egy chasen teafelverő. Használjon télen 90-95 Co, nyáron 80-85 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, megtisztított chawant (teáscsészét), koicha sűrű teához 3-4 gramm, usucha, híg teához 1-2 gramm teát.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>