Kosár
Az Ön kosara üres

Matcha Tama no Shiro


  • Eredet: Uji, Kyoto, Japán
  • product.gyarto: Marukyu-Koyamaen Uji
  • Gyártási év: 2022
  • Jelleg: Alkalmas koicha (sűrű tea) és usucha (híg tea) elkészítésére
  • Elkészítési mód:

    Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete  nem haladja meg  a 95 C° -ot.                  Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.

    A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!

    Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

    Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>


8 900.- Ft

Ez a termék elfogyott

 

Matcha Tama no Shiro - Drágagyöngy

Matcha tama no shiro 40 gr

Tama no Shiro Hounsai Daishosho okonomi tea. Ez azt jelenti, hogy a Tama no Shiro, azaz drágagyöngy, az Urasenke teaiskola nagymesterének

ajánlásával készült matcha.  Ez leginkább egy húzós, krémes, hosszú utóízű usucha. Persze állja a próbát, ha sűrű teaként próbálják meg elkészíteni.

A Seizjou no Shiro fölött, a Zuisen no Shiro alatt helyezkedik el az Urasenke által ajánlott teák sorában. Frissen kihalászott, ragyogó drágagyöngy.

Fehér, kicsit sápadt, lágy íz.

Matcha tama no shiro 40 gr

Tama no Shiro matcha


Tama no Shiro matcha

A tea elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás alapeszközei, egy chawan, azaz teáscsésze és egy chasen teafelverő. Használjon télen 90-95 Co, nyáron 80-85 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, megtisztított chawant (teáscsészét), koicha sűrű teához 3-4 gramm, usucha, híg teához 1-2 gramm teát.                                                       

Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on. 

Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>