Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete nem haladja meg a 95 C° -ot. Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.
A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>
Tama no Shiro Hounsai Daishosho okonomi tea. Ez azt jelenti, hogy a Tama no Shiro, azaz drágagyöngy, az Urasenke teaiskola nagymesterének
ajánlásával készült matcha. Ez leginkább egy húzós, krémes, hosszú utóízű usucha. Persze állja a próbát, ha sűrű teaként próbálják meg elkészíteni.
A Seizjou no Shiro fölött, a Zuisen no Shiro alatt helyezkedik el az Urasenke által ajánlott teák sorában. Frissen kihalászott, ragyogó drágagyöngy.
Fehér, kicsit sápadt, lágy íz.
A tea elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás alapeszközei, egy chawan, azaz teáscsésze és egy chasen teafelverő. Használjon télen 90-95 Co, nyáron 80-85 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, megtisztított chawant (teáscsészét), koicha sűrű teához 3-4 gramm, usucha, híg teához 1-2 gramm teát.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>