Koichához 3 chashaku teát öntsön fel 60-80 ml lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete nem haladja meg a 95 C° -ot.
A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>
A sokszáz teaszertartás között kitüntetett szerepet kap az Új Év szertartása a Hatsu Sora. 初空 (szó szerint első égbolt).
Ennek során a tokonoma különleges elrendezése, különleges eszközök használata mellett különleges teát szolgálunk fel, ez a csak december-januári időszakban gyártott szezonális matcha Obukucha (Nagy szerencse). Ezen belül az itt bemutatott tea az Obukucha Kin, vagyis arany minőség. Azok, akik kóstolták a tavaszi shinmatchát és emlékeznek annak látható, intenzív jegyeire, már lehet fogalmuk arról, amit ez a tea kínál. Csak koichában szabad inni ezt a hihetetlenül finom, jó szerencsét és boldogságot jelentő és kívánó teát. Az ehhez kapcsolódó teaszertartásról néhány szó itt:
A tea elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás alapeszközei, egy chawan, azaz teáscsésze és egy chasen teafelverő. Használjon télen 90-95 Co, nyáron 80-85 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, megtisztított chawant (teáscsészét), koicha sűrű teához 3-4 gramm teát.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>