Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete nem haladja meg a 95 C° -ot.
A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>
Hagyományos Uji matcha. Más matchákhoz hasonlítva lendületes; billegő kötéltánc keserű, édes, fanyar és melegség között. A matchával ismerkedőknek jó barát, selymes, elfogadó. Kék viharnak is fordítják.
Meglepően jó, így frissen, a repülőről levéve. Nálunk mindig nagyon frissen kapható.
Az usucha elkészítéséhez kb 2 gramm teát használunk. Ez azt jelenti, hogy a 100 grammos doboz nem egészen két hónapra lenne elég, de aztán persze jönnek a barátok, ismerősök, kíváncsiskodók és sokkal hamarabb elfogy.
A tea elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás alapeszközei, egy chawan, azaz teáscsésze és egy chasen teafelverő. Használjon télen 90-95 Co, nyáron 80-85 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, megtisztított chawant (teáscsészét), usucha, híg teához 1-2 gramm teát. Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>