Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete nem haladja meg a 95 C° -ot.
A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>
A 15. Urasenke nagymester, Hounsai Daisosho ízlése szerint kevert matcha, hivatalos Urasenke szertartás tea. A nagymester keresztségében a Tölgy és Fenyő nevet kapta, ezzel a két, bölcsességet szimbolizáló fával utalva a bölcsességre, magas korra, hosszú életre.
A tea íze több, mint talányos. Kétfelé húz, vastag alappal meghúzva, gondosan kimért utóízzel. Kettős arca az utóízben is megmarad, egyrészt tettekre sarkallóan üde, másrészt megállapodottan nyugodt. Már megvan a nagy teák krémessége, de izgalmasabban ívelt, mint akár a két feljebb álló tea.
A tea elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás alapeszközei, egy chawan, azaz teáscsésze és egy chasen teafelverő. Használjon télen 90-95 Co, nyáron 80-85 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, megtisztított chawant (teáscsészét), koicha sűrű teához 3-4 gramm, usucha, híg teához 1-2 gramm teát.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>