Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete nem haladja meg a 95 C° -ot.
A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>
Az Isuzu Matcha csupán alulról a második a 10 Marukyu Koyamaen matcha sorában, az árát tekintve tehát kifejezetten olcsó, hétköznapi tea. Neve kétértelmű, egyrészt: "tizenöt harang", másrészt, "ötveb csepp". Az ötven harang arra a zen történetre utal, ami szerint egy zen szerzetes egy harang zúgására koncentrálva, az ötvenedik harangszóra nyerte el a megvilágosodást. Másrészt az ötven csepp a tea anyagszerűségére, egyszersmind anyagi egyszerűségére utal.
Ha kíváncsi egy teagyártóra, kóstolja meg a legolcsóbb, legegyszerűbb teáit, tudni fogja majd azt is, hogy mennyit ér a többi, drágább terméke. Az Isuzu kesernyés, éles, frissítő vonal. Kezdő matchának talán jobb, mint a koicha-szerű Yugen, de hosszú utóíze ellenére nem képes annak a mélységét adni. Aki egy-két matcha elfogyasztása után továbbra is kíváncsi és nyitott marad, az lapozzon tovább a Seijou no Shirora. A három alsó matchának (Aoarashi, Isuzu, Chigi no Shiro) közös tulajdonsága, hogy a repülőről levéve a legfinomabb. Lényegük az örömmel teli frissesség.
A tea elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás alapeszközei, egy chawan, azaz teáscsésze és egy chasen teafelverő. Használjon télen 90-95 Co, nyáron 80-85 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, megtisztított chawant (teáscsészét), usucha híg teához 1-2 gramm teát. Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>