Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete nem haladja meg a 95 C° -ot.
A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>
A tea neve a 20 évenkénti eseményre vonatkozik, amikor a Japán szülőhelyének számító, legszentebb Ise Shinto Szentély újjáépítésére fákat ültetnek és a szentély fő és melléképületeit teljesen kicserélik. Ez a Shikinen Sengu, ilyenkor mind a szentélyt, mind kellékeit aprólékos munkával szétbontják, majd újrafaragják és teljesen újjáépítik. 1300 éve tesznek így, először 690-ben Tenmu császár parancsára, legutóbb pedig 2013 őszén.
Ahogy újjáépítik az épületeket és a hidat, úgy építi újjá az ember sejtjeit ez a tea - valami ilyesmi a név üzenete. Tipikus uji matcha, ilyen teával kínálják az embert, ha matchát akarnak mutatni. Kissé karcos, tapadós, testes tea, amiben csak távoli a kesernyés, fanyarság, de érezhető, mégis jól ellensúlyozza az édes hab. Híg, usucha karakterét nagy testbe ültették. Mattcha itt írt róla ellentmondó dolgokat.
A tea elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás alapeszközei, egy chawan, azaz teáscsésze és egy chasen teafelverő. Használjon télen 90-95 Co, nyáron 80-85 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, megtisztított chawant (teáscsészét), usucha híg teához 1-2 gramm teát. Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>