A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete nem haladja meg a 95 C° -ot. Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>
Marukyu-Koyamaen organikus matcha Midori.
A legolcsóbb (nem ezüst, nem arany, hanem zöld) Koyamaen BIO matcha. A japán piacon nem könnyű BIO matchákra akadni. Ez itt hasonlít a Harimaen által gyártott bio matchákhoz, már amennyiben átjön a BIO teák sokszoros ereje és hatóanyag tartalma. Ez is már kicsit reszelős, nehéz visszafogni és elsimítani a természet erejét. De hagyjuk, hagy szálljon!
Karakterben hasonló a Hoshino BIO matchához.