Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete nem haladja meg a 95 C° -ot. Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.
A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>
A Hoshitea második számú csúcsteája, ami a a Matcha Choannnal , Eijuval, Unkakuval van egy szinten.
A Hoshitea Ennen no Mukashi, Seijyou és Seihou teák készlete a gyártónál is véges, ezért korlátozásokat vezettek be ezekre a tételekre. Az importőrök csak adott mennyiséget kaphatnak ezekből a teákból, ezért miután elfogy, csak jövő tavasszal tudunk belőle újra adni.
Okufukai umami to amami Mély íz és édesség. Elegancia.
Az októberi kuchikiri után előrendelés után gyártják le és általában korlátozott mennyiségben kapható.
Hosszú, mély, átható és mégis finom, nemes íz.
Hagyományos árnyékolású, organikus művelésből származó BIO matcha a Hoshino teakertből.
Hoshino Seichaen jelentős matcha gyártó, Marukyu-Koyamaen mellett a másik top matcha gyártó. Két tucatnyi matchát gyárt, köztük többet a világ legjobb teái között jegyeznek. A nyugati vevők nem részesülhetnek korlátlanul ennek előnyeiből, szerencsés kivétel a teautja.hu, ahol minden Hoshitea teát megkóstolhatnak.
Ez a matcha Seijyou, azaz tanító, vagy bölcs csillag nevű tea elkészíthető usuchaként és koichaként is. Valamit mondani kell róla, hogy bemutassam a nagyérdeműnek. Nos, ha Koyamaen matchája az organikus keserűcsokoládé, akkor ez a selymes bársonyos tejcsokoládé.
A Koyamaen teák közül az Unkaku és az Eiju kategóriájába tartozik.