Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete nem haladja meg a 95 C° -ot.
A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>
Az itt bemutatott természetesen kialakult fehér tea variánsból készített matcha.
A természetesen mutálódott fehéres árnyalatú, az Anji Bai Cha-ra emlékeztető teából készített matcha a tegnap esti, saját kovásszal hizlalt kenyér felett. Jól látszik a chashakun a szintén tegnap esti Unkaku és mellette a fehér matcha közötti különbség, demarkációs vonal. Erre mondják udvariasan, hogy: "érdekes", ami Magyarországon annyit jelent , hogy maradjunk a jól bevált töltött káposztánál. A Hoshino fehér tea variáns felfedezésétől hosszú út vezetett addig, hogy matchát lehessen készíteni belőle. A normál, szántóföldi teák megőrölve meglehetősen karcos, nehezen fogyasztható matchát adnak. Ennek a teának az alapkaraktere nagyon lágy, édes, de árnyékolás nélkül így is elég erős lenne. Egy szó mint száz, hosszú fejlesztési folyamat végén örömmel mutatjuk be Önöknek az idén, 2021-ben született, különleges, ritka, természetes fehér teából készített platinaszőke matchát.
A korty édes, selymes, amit aztán gyorsan és hosszan alátámaszt egy érdesebb, kesernyés, fanyar aljzat. Érdekes.