Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete nem haladja meg a 95 C° -ot. Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.
A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>
Hagyományos árnyékolású, organikus művelésből származó, a szigorú EU előírásoknak megfelelő matcha Hoshino Seichaentől a Hoshino teakertből.
Hoshino Seichaen viszonylag fiatal 1950-ben alapított, nagyon következetesen építkező tea gyártó, mára a legjobb gyokuro és matcha gyártók között tartják számon.
Ez a matcha Hoshino tsuyu, azaz "csillag harmat" nevű tea hivatalosan usucha, de ha kell koichaként is elkészíthető, a gyártó palettáján középen elhelyezkedő kiváló matcha.
A Koyamaen teák közül talán a Kinrinhez hasonlít, attól selymesebb, de nem igazán szerencsés összehasonlítani a két külön világot jelentő gyártó teáit. Gyümölcsös, selymes, teljes.
A legjobb ár/érték arányú matcha.
20 grammos dobozban rendelhető 4400 Ft-os áron.
Érdemesebb 40, vagy még inkább 100 grammos kiszerelésben tartani.