Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete nem haladja meg a 95 C° -ot. Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.
A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>
Hagyományos árnyékolású, organikus művelésből származó BIO matcha a Hoshi teakertből.
Hoshino Seichaen az egyik legjobb japán matcha gyártó.
A Hoshi teakert a déli japán szigeten, Yame teatermő régió híres gyokuro völgyében a Hoshi völgyben található. A cég az ötvenes évek óta következetes munkával felépített modern teakert és teafeldolgozó üzem. A Hoshitea hagyományos, rizsszalmás árnyékolású matchákat és gyokurókat és álcahálós árnyékolású teákat is gyárt.
Koyamaen matchái közül az organikus midorinak felel meg árban és minőségben is. Nyers, finom, néhol érdes, lassan édesülő utóízzel. Mint minden BIO matcha ez is erős tea, víz, vagy ennivaló kell mellé.
Talán némi magyarázatot igényel, miért Bio matcha az egyik, miért nem a másik.
A világ legszigorúbb maradék növényvédőszer előírása az Európai Unióé, ezt követi az Egyesült Államok és Japán. Ezért a túlnyomórészt belföldi piacra termelő cégek csak olyan teát engednek európai exportra, ami megfelel az itteni előírásoknak. Ez adott esetben komolyabb, szigorúbb megfelelést jelenthet, mint egy BIO tea. A JAS által igazolt tea ellenben olyan tea, amelynek előállítása során mindvégig betartották a japán BIO ipari standardot. Az egyik tea Bio, a másik még inkább az. Valóban, ha összehasonlítjuk a JAS matcha, és a többi Hoshino matcha élelmiszer labor analíziseit, nem látunk nagy különbséget.
Koyamaen matchái közül az organikus midorinak felel meg árban és minőségben is. Nyers, finom, kesernyés csúccsal, lassan édesülő utóízzel. Mint minden BIO matcha ez is nagyon erős tea, víz, vagy ennivaló kell mellé.