Használjon 40-65 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 8-9 gramm teát, előmelegített teaszettet. A felöntés idejét válassza meg saját ízlése szerint, egyre forróbb víz használatával, egészen 90-95 Co-ig. Két intenzív, egy erős, de lágyuló, majd további három "híg", de édes felöntést ad.
Első felöntés: 2,5-4 perc 45-50 Co-on, második felöntés: 15-30 mp 60 Co-on, harmadik felöntés: 1 perc 60 Co-on
Eszközöket a konacha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Ez a tea megszűnt.
Aki sokadik próbálkozásra sem érti a sencha, kabusecha, gyokuro (durván rövidítve: gőzölt szántóföldi zöld tea, modern árnyékolású zöld tea, hagyományos árnyékolású sodrott zöld tea) tea közötti különbséget, az nosza, vegyen maga elé egy-egy mintát mindegyik tea konacha (törmelék - pehely) változatából. Marukyu Koyamaen mindegyikből gyárt és kínál ilyet. A sencha égetően keserű, a gyokuro mély és telt, a kabusecha pedig könnyed és vidám lesz. Ritka jószág a kabusechából készült konacha, mindent összevetve a legkönnyebb, finom, derűs lecke japán teából. Ár érték arányban pedig a legtöbbet ígéri.
Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a konacha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Belépő a konacha világába pedig itt >>>>>>
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.