Használjon 40-65 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 8-9 gramm teát, előmelegített teaszettet. A felöntés idejét válassza meg saját ízlése szerint, egyre forróbb víz használatával, egészen 90-95 Co-ig. Két intenzív, egy erős, de lágyuló, majd további három "híg", de édes felöntést ad.
Első felöntés: 2,5-4 perc 45-50 Co-on, második felöntés: 15-30 mp 60 Co-on, harmadik felöntés: 1 perc 60 Co-on
Eszközöket a konacha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
A kezdő teázók elsődleges illatélménye az igazi teákkal kapcsolatban a fű, mármint az, amit a boci legel. Erről a teában található illóolajok tehetnek, de más közös nincs a fűvel. Ha mégis fűnek neveznek el egy gyokuróból készített teát, akkor azzal elsősorban édességére, frissességére kívánnak utalni. Így is van, ez a konacha sok szempontból érdekesebb, mint a drágábbak, nem olyan összetett és erős, de tényleg nagyon édes. Elkészítése nagyon rövid felöntésekkel, vagy visszahűtött vízzel gyokuro szerűen is lehetséges. |
Balra a Wakakusa, jobbra a Daimonji. |
Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi. Eszközöket a konacha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt. Belépő a konacha világába pedig itt >>>>>> További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon. |