Használjon 40-65 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 8-9 gramm teát, előmelegített teaszettet. A felöntés idejét válassza meg saját ízlése szerint, egyre forróbb víz használatával, egészen 90-95 Co-ig. Két intenzív, egy erős, de lágyuló, majd további három "híg", de édes felöntést ad.
Első felöntés: 2,5-4 perc 45-50 Co-on, második felöntés: 15-30 mp 60 Co-on, harmadik felöntés: 1 perc 60 Co-on
Eszközöket a konacha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Ez a konacha a legjobb gyokurók feldolgozása során visszamaradt levélcsúcs, levélfoszlány, törmelék. Elkészítésekor gyokuro szerű élményben lesz részünk, amit sok felöntésen át élvezhetünk. Elkészítéséhez visszahűtött tiszta vizet javaslunk és bátor kísérletezést, egészen rövid, pár tíz másodperces, vagy gyokuro szerűen hosszú felöntésekkel. A szusi bárok kedvelt teája, de ott nem ezt a minőséget adják.
A tea nevéről és magának a teának a keletkezéséről részletesen itt olvashat.
Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a konacha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Belépő a konacha világába pedig itt >>>>>>
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.