Használjon 70Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 8-9 gramm teát, előmelegített teaszettet. A felöntés idejét válassza meg saját ízlése szerint, egyre forróbb víz használatával, egészen 90-95 Co-ig. Két intenzív, egy erős, de lágyuló, majd további három "híg", de édes felöntést ad.
Első felöntés: 1 perc 70Coon, második felöntés: 15-30 mp 75Co-on, harmadik felöntés: 1 perc 85Co-on
Eszközöket a tea elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Toganoo Shan Kyotótól északra három álomszép zen templom otthona és nem mellesleg a Kyoto környéki tea szülőhelye. Erről bővebben itt és itt olvashat. Ma is itt van az Uji teatermelők zarándokhelye, teaházzal és egy szuvenír fényképezhető teaültetvénnyel. A Toganoo teába ültetve Marukyu-Koyamaen legjobb nyári, nagylevelű (yanagi) teája. Iszapos, iszamos, nagyon zöld, talán édes is, tea bólé bőlére eresztve. Ezt a teát azok isszák, akik a koffeinre érzékenyebbek, de szeretnek minőségi zöld teát fogyasztani. A többiek senchát isznak. Mi is. |
Belépés a kawayanagi világába itt>>>>> |
Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co -on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi. Eszközöket a tea elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt. További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon. |