Használjon 40-65 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 8-9 gramm teát, előmelegített teaszettet. A felöntés idejét válassza meg saját ízlése szerint, egyre forróbb víz használatával, egészen 90-95 Co-ig. Két intenzív, egy erős, de lágyuló, majd további három "híg", de édes felöntést ad.
Első felöntés: 2,5-4 perc 45-50 Co-on, második felöntés: 15-30 mp 60 Co-on, harmadik felöntés: 1 perc 60 Co-on
Eszközöket a karigane elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
A Karigane Momoe a Marukyu-Koyamaen kariganék legfelső foka. Muskotályos, gyümölcsös, súlyosan édes és sűrű tea a legjobb gyokurók mellékterméke..
Elkészítéséhez használjon 40-65 Co-os, lágy vizet és minden felöntésre lassan növelje a víz hőmérsékletét. A felöntések időtartamát gondosan válassza meg, túl hosszú felöntésnél, ha fanyarrá nem is, de túlöntötté válhat. Nem könnyű a karigane mesterség, sok függ a kanna méretétől, általános szabályként azt mondhatjuk, hogy kezelje úgy, mint egy érett gyokurót. A tea tasakban érkezik, dobozban rendelhető.
Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a karigane elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Belépő a karigane világába pedig itt >>>>>>
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.