A japán tea sommelier Florent Weugue is többször szemlézte ezt a teánkat, ami egy különc kamairicha, a tea fajta után a "yamanami kamairicha" やまなみ 釜炒り茶 nevet kapta. Ő már odaáig jutott az önképzésben, hogy saját boltot nyithatott Tokióban, ami valljuk be nem kis dolog, franciaként ő magyarázza el a japánoknak mi a jó tea. Azt mondja, hogy nem volt benne biztos, hogy érdemes a kínálatba felvenni. mert nehéz megérteni ennek a fajtának a jegyeit és aromáit, de végül nagy siker volt.
A fajtát 1965-ben fejlesztették ki Miyazakiban shizuokai, de a helyhez adaptált fajták és Hubeiból származó teák keresztezésével. A gyártó szerint kifejezetten édes, Florent szerint erősen kámforos, némi keserű háttérrel, szerintem meg titokzatos, első felöntése enyhe keserűvel aláhúzott friss édes, későbbi felöntésekben főleg édes, pörkölt aromákkal, ami újra és újra megkóstolásra csábít.
A tea a Miyazaki és Kumamoto tartomány határán, az óceántól 80 kilométerre emelkedő 1200 méter magas hegyeken a Gokase nevű régióban terem. A farm teljesen organikus, vegyszermentes, elsősorban kamairichát, oolong teákat és szuper prémium fekete teákat gyárt.
A kamairicha teákról bővebben
itt és
itt olvashat.