BIO minősítésű tea.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa 5 Co-on.
Használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 6 gr teát, előmelegített teaszettet. Készítsen 1 perces felöntéseket, ezekből 4 gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt ésitt.
Egyedi, érdekes, változatos jegyeket mutató Bio kamairicha Mine Kaori fajtából a Miyazaki Sabu birtokról.
Végre egy tea, amit nem lehet eltéveszteni. Ha alacsony hőmérsékletű vízzel készíti el, akkor umamiban gazdag, meleg, édes ízeket ad. Magas hőmérsékleten ellenben felgyorsult, frissítő. A Mine Kaori fajtát a Miyazaki kutatóközpont hozta létre a Yabukita és a kaukázusi eredetű Unkai házasításával és 1990-ben jegyezték be. Különösen alkalmas kamairi teának, mert határozottan jelenik meg benne a sütött “kama-ka” aroma. A pörkölt jegyet rizsre és gabonára emlékeztető illat és utóíz szállítja. 2024 korai szedésű single cultivar kamairicha, ami a kínai sütött zöldekhez hasonlóan egy éven át hozza igazi formáját, utána lassul, gyengül, de természetesen fogyasztható.
A Miyazaki Sabo 株式会社宮﨑茶房 cég 1983 óta csak organikus módszerekkel, vegyszerek, műtrágyák használata nélkül termeszt és gyárt teát, 2001 óta a JAS rendszerében igazolt BIO tea. A cég 2014-ben külön platinadíjat nyert a japán teák versenyén.
"Olyan biztonságos, finom teát szeretnénk készíteni, ami jót tesz az egészségünknek."
Miyazaki és egyáltalán a déli sziget Kyushu teáiról itt olvashat.
Miyazaki Sabou kamairi oolong és fekete teái az új alternatív japán tea versenyen platina díjat nyertek 2022-ben.