BIO minősítésű tea.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa 5 Co-on.
Használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 6 gr teát, előmelegített teaszettet. Készítsen 1 perces felöntéseket, ezekből 4 gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt ésitt.
A Miyazaki Sabou tea műhely legfelső kategóriájú prémium Tokuszen kamairicha sütött zöld teája. A kamairicháról bővebben itt olvashat, a lényeg, hogy ezeket a teákat az elterjedt japán módtól eltérően nem gőzölik, hanem wokban sütik. Ezeket a teákat a szubtrópusi déli japán sziget Kyushu területén gyártják. Annak ellenére, hogy kínai-koreai módra sütött, mégsem azonos az íze a kínai zöldekkel, mert évszázadok alatt sok kis részletben távolodott el a kínai módszertől és természetesen a tea terroirja is teljesen más. Ez a prémium kamairicha fehéres zöld, könnyed világossárga öntetű, finoman parfümös, sokáig visszahívó szép zöld tea. A Miyazaki Sabou kínálatból ismeretlenként mindegy, hogy melyik kategóriába kóstol bele, mind meglehetősen édes, pirított, hosszú ízvilágú tea.
A Miyazaki Sabo 株式会社宮﨑茶房 cég 1983 óta csak organikus módszerekkel, vegyszerek, műtrágyák használata nélkül termeszt és gyárt teát, 2001 óta a JAS rendszerében igazolt BIO tea. A cég 2014-ben külön platinadíjat nyert a japán teák versenyén.
"Olyan biztonságos, finom teát szeretnénk készíteni, ami jót tesz az egészségünknek."
Miyazaki és egyáltalán a déli sziget Kyushu teáiról itt olvashat.
Ezt a teát egyfrancia Michelin díjas étterembe is szállítjuk, nekik ízlik.
Ez a tea és a termelő oolong és fekete teái az új alternatív japán tea versenyen platina díjat nyertek 2022-ben.
Az eredeti csomagolás 90 grammos.