BIO minősítésű tea.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa 5 Co-on.
Használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 6 gr teát, előmelegített teaszettet. Készítsen 1 perces felöntéseket, ezekből 4 gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt ésitt.
Mi is pontosan a kamairicha 釜炒り茶, ami ötvözi a kínai zöldek légies, sütött illatát a japán teák gazdagságával? Olvassa el itt >>>>>
A Miyazaki Sabou birtokon nem használnak vegyszereket és műtrágyát, organikus művelést folytatnak. A tea mellett néhány herbát, sakurát, gyömbért termesztenek. A központ egyben kísérleti laboratórium, tavaly tavasszal préselt fehér teákkal játszadoztak.
Ez a különleges minőségű kamairicha a single cultivar sorozat része. A birtokon használt fajtákat kamairi és fekete tea blendekben láthatjuk viszont, de így külön fajtánként is megkóstolhatóak, ami igen érdekes utazás.
A 2006-ban Miyazakiban kifejlesztett és bejegyzett Miyama Kaori fajta lágy, édes, gazdag teát ad, ami gőzölgő sült gesztenyét idéz. Szülei a Kyôken 283 és a Saitama #1fajták.
A Miyazaki Sabo 株式会社宮﨑茶房 cég 1983 óta csak organikus módszerekkel, vegyszerek, műtrágyák használata nélkül termeszt és gyárt teát, 2001 óta a JAS rendszerében igazolt BIO tea. A cég 2014-ben külön platinadíjat nyert a japán teák versenyén.
"Olyan biztonságos, finom teát szeretnénk készíteni, ami jót tesz az egészségünknek."
A kamairichát részletesebben itt mutattuk be >>>>
Miyazaki és egyáltalán a déli sziget Kyushu teáiról itt olvashat.
Miyazaki Sabou kamairi oolong és fekete teái az új alternatív japán tea versenyen platina díjat nyertek 2022-ben.