Használjon 70 Co -ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 7-8 gr teát, előmelegített teaszettet. Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-i
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a kabusecha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
A kabusecha takamado egy majdnem gyokuro tea, más helyeken úgy hívják jikagise gyokuro, azaz olyan árnyékolt tea, amit közvetlenül a teára húzott álcahálóval árnyékolnak, nem pedig a hagyományos módon. A gyokuro felől közelítve rövidebb, a sencha felől indulva viszont kifejezetten bársonyos, nőies. Az igaz, hogy az elsődlegesen sencha termő vidékek csúcsteája lehet a modern árnyékolású kabusecha, ellenben az olyan, hagyományosan matchát, gyokurót termő vidékeken, mint Uji-Kyoto, inkább egy kötelező lecke. A felöntött teát rügyekre lehet szétválogatni, annyira precíziós feldolgozású. Aki gyokuro hívő, annak a kabu kevés lehet, aki szereti a senchából lekerekedett tömör, mégis selymes ízeket, annak tökéletes választás a sencha kesernyéssége nélkül. A tea neve annak is feltűnhet, aki nem tud japánul : 高 bőség, mennyiség 円 pénz, vagy érték. További információt itt talál.
Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a kabusecha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Belépő a kabusecha világába pedig itt >>>>>>
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.