Használjon 40-65 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 8-9 gramm teát, előmelegített teaszettet. A felöntés idejét válassza meg saját ízlése szerint, használjon folyamatosan visszahűtött vizet. A tea nagyon sokszor felönthető.
A Tamashizuku a legmagasabb minőségű Marukyu-Koyamaen gyokuro teák gyártásakor kiszortírozott apró rügyekből áll. Ez a tea a legmagasabb minőségű Koyamaen gyokurókból kiszortírozott apró rügyekből áll. Akinek nincs lehetősége egy Tama Homare megvételére, az próbálja ki ezt a fantasztikus lágy, finom teát. Használjon hozzá minden felöntéskor erősen visszahűtött vizet, a 60 Co fölé melegített víznél azonnal bekeményedik.
A yin, vagy yinko a mecha teák egyik legérdekesebb tagja. Kicsomagolva nehéz megérteni, hogy mit tartunk a kezünkben. Piciny, de meglepően egységes levelek, vagy levéldarabkák, mintha mindegyikőjüket kockára vágta volna valamilyen szorgalmas és precíz kéz. Ami azt illeti, pontosan ez történt. A gyokuro és a kabusecha gyártása során a sodrás közben megsérülő levéldarabok a tömegbe kerülnek, általában így törnek le a levelek csúcsai, egészen kis rügykezdemények és a levélerezettel, levélnyelekkel együtt kihulló darabok. A szárítás során aztán ezek a túl kis darabok, amik szinte biztosan erősebb, élesebb ízeket képviselnének kihullanak a rostán. Amit látunk, tulajdonképpen a gyokuro rosta szemnagyságának meghökkentően egységes képlete. A gyokuróba nemigen kell, vagy legalábbis kevesebb a levélszár, nem kell az erezet, nem kellenek a nagyobb kawayanagi levelek és íme, nem kell a levél vége, csúcsa sem. Felöntve ezek a kis darabok nagy felülettel fordulnak a víz felé, ezért szinte kapkodni kell a kannát. A felöntés elsőre még lágyan finom, éretlen barack, másodszorra már mérges kerti törpe (ez az öntet látható képünkön). Felöntések számában csak a puerhek mérhetőek hozzá, tízig, nyugodtan számolhatunk. Íze minden, ami a gyokuróba nem kell, de azért benne ragadt némi édesség is. Fanyar, hegyes, erős, erőt adó, smaragdosan méregzöld esszencia. Lágy teát is lehet belőle készíteni, de akkor két ember kell hozzá. Az egyik önti a forró vizet és teszi rá a fedőt, a másik pedig márt önti is le. Felnyitás és használat után tartsa lezárva, hűtőszekrényben 5 Co-on! Legjobb a vásárlást követő 4-5 hónapban.
Balra egy Yiwu hegyi puerh rügy, mellette két oolong tea levél, jobbra pedig a yin apró rügyei.
Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi. Eszközöket a konacha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt. Belépő a jin világába pedig itt >>>>>> További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.
|