Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, aminek összes ásványi anyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, 8-9 gramm (egy szűk evőkanálnyi) teát, előmelegített teaszettet. A felöntés idejét válassza meg saját ízlése szerint, mindig használjon nagyon forró vizet.
Első felöntés: 1 perc, második felöntés: 30 mp, harmadik felöntés: 1 perc , majd egyre hosszabb
Eszközöket a hojicha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat, de használhat hozzá szinte bármilyen hagyományos, vagy modern teáskannát
Marukyu-Koyamaen obukucha hojicha.
A mikulás csomagok között a középső a hojicha.
Újévi, ünnepi, frissítő hojicha pörkölt japán zöld tea Marukyu-Koyamaentől.
A hojicha általában őszi teából készül, alacsony a koffeintartalma, ezért késő délután is fogyasztható.