Elkészítéséhez használjon 85 Co-os lágy, tisztított vizet, aminek összes ásványi anyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, 8-9 gramm (egy szűk evőkanálnyi) teát, előmelegített teaszettet. A felöntés idejét válassza meg saját ízlése szerint, mindig használjon nagyon forró vizet.
Első felöntés: 1 perc, második felöntés: 30 mp, harmadik felöntés: 1 perc, majd egyre forróbban, egyre hosszabban.
Eszközöket a hojicha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat, de használhat hozzá szinte bármilyen hagyományos, vagy modern teáskannát
A Hojicha Gosho Kaori első, tavaszi szedésű teák faszénen pirított változata. Éppen ezért a szokásos hojicha íztől erősebb, tartalmasabb és hatásában is kitartóbb. Hosszú utóízü, furcsán szintetikus illatú, barnás megjelenésű, de minden felöntéssel egyre több zöldet mutató tea. Erős tea, amit más hojichákat utánozva nem ajánlatos este fogyasztani. Hasonló színvonalú az Asamiya friss hojicha. Bevezetés a hojicha világába itt>>>>> Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co -on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben évekig megőrzi. Eszközöket a tea elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat. További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon. |