Ezeknek a teáknak az elkészítése is külön odafigyelést igényel.
Általában azt mondhatjuk, hogy az első felöntés legyen 40-50 C fokon 2,5-4 perc
a második felöntés 50 fok 30 mp
a harmadik 50-60 fok 1,5 perc
A trükk a kanna felmelegítésében és a mozdulatok finomságában rejlik. Aki úgy érzi, hogy jól megy neki a gyokuro készítés, benevezhet egy ilyen versenyre.
Hoshitea Hontama gyokuro
A hivatalos neve kiwami, amit minden teatermelő a legjobb teájára használ, azt jelenti, extrém, különleges.
A hontama gyokuro a hagyományos árnyékolással és mesterien, kézzel feldolgozott gyokurót jelenti.
November végén gyártott kiállításon is versenyeztetett szuper prémium gyokuro.
Ez a teatermelőnek az igazság pillanata, az ítélet órája, amikor kiderül, érdemes volt-e egész évben dolgoznia. Teljes testét bele kell adnia, amikor az ültetvény legjobb teáit feldolgozza. Mimimum 3-4 órás gyúrás-sodrási folyamatról van szó, amit a teamesterek felváltva csinálnak. A mindvégig melegített trópusi fa asztalon végzett embertpróbáló sodrás végén faszénen finoman, óvatosan lesütik a teát, amitől egy még különlegesebb virágos felhangot kap - azt mondják rá, ez november virága.
Fajta: saemidori
A csinos fadobozban 5 darab 5 grammos tasak van, amiket külön, öt grammonként is meg lehet rendelni.
Korlátozott darabszámban kapható.
Hoshitea Hontama gyokuro
Hoshitea Kiwami Gyokuro tea