Használjon 40-65 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 8-9 gr teát, előmelegített teaszettet. A felöntés egyre hosszabb legyen, egyre forróbb víz használatával. Két intenzív, egy erős, majd további három "híg", felöntést ad.
Eszközöket a gyokuro elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
A Mare 稀 azt jelenti fenomenális, kivételes, nagyszerű
A tea bemutatójából idézünk:
"Hoshino falu egész Japánban úgy ismert, mint a gyokuro hazája. Mi, kihasználva Hoshino falu fantasztikus klímáját szigorú minőségellenőrzéssel kiváló minőségű gyokurot gyártunk és árulunk közvetlenül és képviselőinken keresztül A gyokuro gyártásához meghatározott évi időjárás, megfelelő talajkezelés szükséges. Yame-Hoshino hagyományos gyokuróját évente csak egyszer szedik. Hagyományos módszerrel rizsszalmával árnyékolják megfelelő távolságból, tehát nem közvetlenül a teára terítve. Igazi kincs ez, amit kézről-kézre adunk.A legmagasabb minőségű gyokuro íze mély, illata az elegáns füstölőé.
2016 decemberében a tea 391 kiállított japán tea közül elnyerte a Japán Mezőgazdasági és Halászati Minisztérium első díját, pontosabban a legmagasabb kitüntetést; a Japán tea Nagydíját.
2018-ban a júniusi japán áradások, földcsuszamlások a Hoshitea otthonát, Hoshi falut is érintették, a késő tavaszi fagyok pedig különösen a magasabban fekvő prémium teát adó ültetvényeket vetették vissza. Mindezek miatt a két Hoshi csúcs-matcha a Seiyou és a Seihou termése a felére esett vissza, emiatt 2019 tavaszig korlátozottan lesz csak elérhető. A cég teaiskolák beszállítója, ezeknek szintén nélkülözniök kell ezeket a matchákat. Ugyanez vonatkozik a TAY gyokurora is, ami korlátozott mennyiségben kapható.
A 2021-es szedés teája fantasztikus, minden évet nem jellemzünk, mert fölösleges.