Használjon 40-65 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 8-9 gr teát, előmelegített teaszettet. A felöntés egyre hosszabb legyen, egyre forróbb víz használatával. Két intenzív, egy erős, majd további három "híg", felöntést ad. Első felöntés: 2,5-4 perc 45-50 Co-on, második felöntés: 15-30 mp 60 Co-on, harmadik felöntés: 1 perc 60 Co-on
Eszközöket a gyokuro elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Hoshino Seichaen rizsszalmával fedett árnyékolt teája. Ez a tea az olcsóbb kategória gyokurója, azt mondhatjuk, hogy a nyugati ízlés édes csepp teája. Ilyen volt a Koyamaen kínálatból a már megszűnt Fujinami és Mizuyama nevű tea, majdnem ilyen Harimaentől a nem BIO gyokuro és ilyen sok más cég palettájának egyetlen gyokurója. Mivel Hoshino és a Hoshi völgy a gyokuro specialista Japánban, ezért hála a természeti környezetnek és a termelési tapasztalatnak itt egy más minőségű alap gyokurót kapunk. Az olcsóbb gyokurókat a legtöbb helyen csak állványokra telepített, vagy a teasorra húzott műanyag álcahálóval (jikagise gyokuro) termelik, itt viszont gyokurót csakis rizsszalmával fedve árnyékolnak. Édes, hosszú, a nyelvet beburkoló, kellemes, meleg tea. Az alsó kategóriás gyokurók közé tartozó, de nemes tea. Az első felöntésnél elég a 2-2,5 perces felöntés.
állvány
nem állvány