Használjon 40-65 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 8-9 gramm teát, előmelegített teaszettet. A felöntés idejét válassza meg saját ízlése szerint, egyre forróbb víz használatával, egészen 90-95 Co-ig. Két intenzív, egy erős, de lágyuló, majd további három "híg", de édes felöntést ad.
Első felöntés: 2,5-4 perc 45-50 Co-on, második felöntés: 15-30 mp 60 Co-on, harmadik felöntés: 1 perc 60 Co-on
Eszközöket a gyokuro elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
40 és 100 grammos tasakban, továbbá 40 és 90 grammos dobozban rendelhető.
Rendelésre szállítjuk kb 4 hét alatt.
Marukyu Koyamaen Gyokuro Suiteki teája a Shiun felett egy kategóriával helyezkedik el, de nem a Shiun folytatása. Két párhuzamos történet vonul végig minden Marukyu-Koyamaen sencha és gyokuro teán. A gyokurók két meséje a Tensho-Suiteki-Hisa homare vonalon és a Shiun- Jyoshu-Tama Homare-Chitose no Homare teákra különíthető el, de a három legfelső tea (Tama Homare-Hisa Homare, Chitose no Homare) egy teljesen külön világ, már a kézzel gyúrt gyokurók világába vezet át. A Shiun féle vonal melegebb, könnyebben érthető, a Tensho Suiteki kövérebb, teljesebb stílus.
A suiteki 水滴 (vízcsepp) a kalligráfiában használatos, általában kerámia eszköz, a víz cseppentésére szolgál a tusrúd dörzsölése közben. Két kis lyuka miatt képes a víz folyásának nagyon lassú és pontos szabályozására.
Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a gyokuro elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Belépő a gyokuro tea világába pedig itt >>>>>>