Teáskannától függően 4-8-11 gram tea, 20-50-100 ml víz 40 fokon 2-4 percig
második felöntés 50 fok 25 mp
harmadik felöntés 60 fok 2 perc, majd egyre hosszabban, egyre forróbban.
The finest gyokuro has an elegant aroma and a deep flavor that spreads in your mouth.
Hagyományos árnyékolású robusztus testű, elegáns aromájú gyokuro Asamiyából.
Teljes íz ●○○○○○○ Frissítő íz
Umami ○●○○○○○ Fanyarság
Asamiya Gyokuro Zuiho. A neve valami olyasmit jelent, hogy szerencsés főnix, ilyen néven van természetesen manga figura és volt japán repülőgéphordozó is. A valóban hibátlan és izgalmas asamiya senchák után itt egy árnyékolt tea a nagy testvér Uji szomszédjából. Kicsit szkeptikusan fogunk hozzá a sült tök-saláta-deux oeufs à la coque-kecskesajt reggeli előtt. Az Uji - Yame tengelyen kívül született gyokurók bőségesen megelőlegzett bizalom és nagylelkű lemondás ellenére is mindig hagytak egy kis hiányérzetet. Hiány most nincs, ízekből legalábbis, a nyelv percekig nem szabadul az ízkavalkád szorításából, de.... Mi az hogy de...? Van aki talán emlékszik a Kame no Yowai gyokuróra (a teknős száz éve néven futott sokáig) De a sok íz között ott van, meg se próbálták eldugni, egy miligrammnyi fanyarság is, amit nem is neveznék fanyarságnak, hanem mondjuk a testhez tartozó ruhának, nagykabátnak.. Összessségében gazdag, finom, rusztikus tea a Gyokuro Shiun és a Gyokuro Seiun árkategóriájában, ahol is előbbi egy populista pozőr, utóbbi maga a tökély emlékműve, Le Comte De Provence.
Call to action: elfogadás
Frissítés:
Pár nap kóstolás után a felnyitott tasakból a fanyarság eltűnt, a rusztikus belső maradt és örömünket leltük benne, mitöbb visszajártunk rá, amíg el nem fogyott. Utána csak matattunk.