Felbontás után gondosan lezárva tartsa 5 Co-on.
Használjon 95-100 Co-os lágy, tisztított vizet, előmelegített teáskészletet és kb. 7-8 gramm teát. Készítsen 1 perces, majd egyre hosszabb felöntéseket.
Eszközöket a genmaicha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
A genmaicha története szorosan kapcsolódik egy nagy vásárcsarnokban meghúzódó kis teabolt, az 1803-ban alapított Horaido teabolt történetéhez. A bolt tulajdonosa Nagahiro Yasumori szerint a családja találta fel a genmaichát és kezdte árulni a XX. század első évtizedében.
A tea ötlete a japán teaszertartást megelőző étkezés a kaiseki menüsorának utolsó étele a yutou adta, ami lényegében egy egyszerű senchával együtt felszolgált főtt, de pirított rizs.
A genmaicha lényege, hogy a pirított rizs mellé olyan teát kevernek, ami önmagában nem állna meg a lábán, így viszont a pirított rizzsel jól kiegészítik egymást.
A legelterjedtebb genmaicha nagylevelű, olcsó nyári teával kawayanagival készül, de vannak kifinomultabb blendek is. A Horaido boltban a rizshez kevert tea kariganét is tartalmaz.
A közkeletű hiedelemmel ellentétben a pirított rizsnek nem kell kipattogott szemeket tartalmaznia, az pusztán esztétikai élmény.
Az itt kínált teánk biológiai művelésből származó, pirított rizzsel kevert sencha genmaicha, Yame Hoshino völgyéből. Erőteljes, finom, nagyon frissítő íz.
Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a genmaicha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a genmaicha világába pedig itt >>>>>>
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.