Elkészítéséhez használjon 95-100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és szűk evőkanálnyi, kb. 7-8 gramm teát.
Készítsen 1 perces, majd egyre hosszabb felöntéseket.
Eszközöket a genmaicha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
A Genmaicha Miyako-no-Yuki , senchával kevert pirított rizstea, tipikus mindennapi, esetleg reggeli, vagy étkezési tea.
A genmaichát a XX század első harmadában találta fel egy kyotói teabolt tulajdonosa, amikor a kevéssé érdekes jellegzetes senchákhoz egyébként is teaként elkészített pirított rizset kevert. Azóta különféle teákkal készítenek genmaichát, a legegyszerűbb a nagylevelű nyári teákkal kevert rizs, a jobb fajtákban ízletes senchával, vagy kabusechával házasítják a rizst.
A genmaicha nagyon frissítő, beindító reggeli tea.
Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a genmaicha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a genmaicha világába pedig itt >>>>>>
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.